איך להמנע מבעיות בו זמניות

מה קורה כששניים עורכים אותו דף באותו זמן?

לפעמים שני כותבים (או יותר) עורכים את אותו דף. הוויקי יודע איזה דפים נפתחו לעריכה, ולא מקבל באופן אוטומטי את השינויים של הכותב האחרון. כשאתם מנסים לשמור דף, ומישהו אחר שמר את הדף אחרי שפתחתם אותו לעריכה, אתם תקבלו את ההודעה הבאה:

סליחה, מישהו אחר שמר את הדף בזמן שערכתם אותו.

אנא עשו כך: השתמשו בכפתור "אחורה" של הדפדפן, והעתיקו את השינויים שעשיתם. אחר כך לכו קדימה לכאן, ולחצו על "עריכת דף" שוב.

עכשיו הוסיפו שוב את השינויים לתוכן הדף הנוכחי.

אל תחליפו את התוכן בתיבת העריכה בגרסה שלכם של הדף, כי זה ימחק את השינויים שמישהו אחר עשה - התנהגות לא ראויה!

התהליך קצת מסורבל אבל לא קורה הרבה.

אפשרות אחרת, היא להעתיק את תוכן הדף אלכם למעבד תמלילים, להחליף את המלל בדף במשהו כמו:

<!> זהירות! - לא מומלץ להשתמש בשיטה זו, כי זה מפריע לאחרים לקרוא את תוכן הוויקי. אם תחזיקו את הדף יותר מידי זמן, מישהו יכול לפתוח את הגרסא הקודמת, ולהעתיק אותה בחזרה לתוך הדף ולהוסיף את השינויים שלו.

איך להמנע מבעיות בו זמניות

כללי כתיבה בוויקי שמונעים בעיות של בו זמניות:

  1. אם אתם רוצים להוסיף משהו לדף, כתבו אותו קודם במעבד תמלילים, שזה תמיד הרבה יותר נוח מאשר בדפדפן (ומאפשר לכם לעשות בדיקת איות). כשהמלל מוכן, פתחו את העמוד לעריכה, הדביקו פנימה ושמרו.

  2. כשאתם מבצעים שינויים בדף, בצעו שינוי קטן ושמרו את השינוי. ערכו פסקה אחת בכל פעם. זכרו שאחרים רוצים להוסיף ולערוך את הדפים באותו זמן.

  3. הזהרו ממצב בו אתם מעתיקים דף לעריכה אצלכם, ובנתיים מישהו אחר משנה את הדף במקמק. אתם לא יכולים פשוט להדביק את הדף שלכם במקום הדף הקיים. אם תשמרו על כלל 2, ותעשו שינויים קטנים בכל פעם, לא תיתקלו בבעיה זו.

  4. אם אתם מקבלים את הודעת השגיאה " משתמש אחר..." פעלו לפי ההוראות

הוויקי הוא מערכת פתוחה וחופשית. הדפים שייכים לכולם. זכרו זאת כשאתם כותבים.


תרמו לדף זה: ניר סופר, OBOS4ALL


קטגוריות: קטגוריה: עזרה

last edited 2003-02-06 17:00:17 by ניר סופר